Täytetyt donitsit

9 täytettyä leivosta (18 donitsia) 1 tunti
Muhkea donitsi, suklaa-vaniljatäytekeksi vai kinuskileivos? Nämä tuorejuustokreemillä täytetyt herkut sopivat vapun lisäksi kaikenlaisiin kekkereihin.
Täytetyt donitsit
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Taikina

    • 75 g voita tai margariinia
    • 1 ½ dl Dansukker Fariinisokeria
    • 2 munaa
    • 3 dl vehnäjauhoja
    • 1 ½ dl kaakaojauhetta
    • 2 tl leivinjauhetta
    • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 2 ½ dl kevytkermaa

    Kreemitäyte

    • 75 g voita
    • 75 g maustamatonta tuorejuustoa
    • 1 ½ dl Dansukker Tomusokeria
    • 1 ½ tl Dansukker Vaniljasokeria

    Kinuskikuorrute

    • 1 ½ dl Dansukker Fariinisokeria
    • 1 ½ dl kuohukermaa

    Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja kermaa. Laita taikina kertakäyttöiseen pursotuspussiin ja leikkaa päähän aukko.

    Voitele donitsipellin kolot. Pursota taikinasta rinkulat pellin koloihin. Paista 200 asteessa 18–20 minuuttia (vuoan materiaali voi vaikuttaa kypsymisaikaan ja lyhyempikin aika saattaa riittää). Poista donitsit vuoasta ja paista loput taikinasta samaan tapaan. Voitele vuoka paistokertojen välissä. Anna donitsien jäähtyä ennen täyttämistä.

    Nosta kreemikuorrutteen voi ja tuorejuusto huoneenlämpöön pehmenemään hyvissä ajoin ennen valmistamista. Yhdistä kuorruteainekset vatkaimella sekoittaen. Laita kreemi pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla (koko 7–8 mm).

    Leikkaa tarvittaessa donitsien pintaa tasaisemmaksi. Pursota päälle täytettä. Laita toinen puolikas päälle. Nosta täytetyt donitsit jääkaappiin kinuskin valmistamisen ajaksi.

    Laita fariinisokeri ja kerma kattilaan. Keitä kattilasta ja lieden tehosta riippuen 10–15 minuuttia, kunnes seos muuttuu paksummaksi (kinuskin lämpötila 116–117 astetta). Mikäli käytössäsi ei ole paistomittaria, tee testi tiputtamalla pieni nokare kinuskia kylmään vesilasiin. Kaada vesi pois. Jos nokare ei ole liuennut veteen, kinuski on valmista.

    Lusikoi kinuskia donitsien päälle. Ohjaa valumaan hieman myös reunoille. Jos kinuski jähmettyy kuorruttamisen aikana, voit notkistaa sen uudelleen liedellä. Nosta jääkaappiin jähmettymään.

    Vinkki!
    Taikinasta riittää 18 donitsiin, kun käytössä on donitsivuoka, jonka kolot ovat noin 7 cm leveitä. Tässä reseptissä donitsit asetellaan vastakkain, jolloin lopputuloksena on 9 täytettyä leivosta.

    Resepti ja kuva: Kinuskikissa