Tähtipullat

(40 kpl) 1½ tuntia
Perinteiset pikkupullat saavat joulun kunniaksi ylleen sievät taikinatähdet.
Tähtipullat
Arvioi: (130kpl)

Ainekset

    Pullataikina

    • 5 dl maitoa
    • 1 pkt (50g) tuorehiivaa
    • 2 tl suolaa
    • 2 dl Dansukker Taloussokeria
    • 1 rkl hienonnettua kardemummaa
    • noin 12–14 dl vehnäjauhoja (noin 1 kg)
    • 200 g margariinia

    Tähtitaikina

    • 100 g margariinia
    • 3/4 dl Dansukker Taloussokeria
    • 1 muna
    • 1/2 dl kermaa
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 1 tl leivinjauhetta
    • 3 1/2 dl vehnäjauhoja

    Valmista ensin tähtitaikina: vatkaa margariini ja sokeri kevyesti vaahdoksi, lisää joukkoon muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä ne kerman kanssa taikinaan. Anna taikinan jähmettyä kylmässä.

    Pullataikina: liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Lisää osa vehnäjauhoista ja vatkaa muutama minuutti. Lisää loput jauhot. Alusta hyvin ja lisää lopuksi pehmeä margariini. Anna taikinan kohota. Leivo taikinasta pikkupullia ja anna niiden kohota pellillä.

    Kauli tähtitaikina kahdessa-kolmessa osassa levyksi. Ota siitä tähtimuotilla pikkuleipiä. Voitele kohonneet pullat munalla ja laita pullan pinnalle tähti, painele kevyesti tähtien kärjet pullaan kiinni. Paista 225 asteessa 8–12 minuuttia.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker