Tähtikakku

Muotoile kakkupohjasta tähti, täytä aprikoosin makuisella kerma-tuorejuustotäytteellä ja koristele hedelmillä ja marjoilla.

10–12 annosta

2 tuntia

Arviot (1 kpl)

Ainekset

6 kananmunaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
Kostuttamiseen
1 1/2 dl omenamehua
Täyte
2 dl vaahtoutuvaa kevytkermaa
250 g maustamatonta kevyttuorejuustoa
150 g aprikoosisosetta
150 g mangososetta
1/2 dl Dansukker Taloussokeria
2–3 dl pakastemarjoja
1 1/2 dl aprikoosihilloa
Koristeluun
noin 5 dl hedelmiä ja pakastemarjoja
2 1/2–3 dl Dansukker Hyytelösokeria
2 dl vaahtoutuvaa kevytkermaa
Dansukker Taloussokeria maun mukaan
(strösseliä)

Ohjeet

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija n. 25 cm). Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe, ja lisää ne siivilän läpi taikinaan. Kumoa taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 40–50 minuuttia. Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä.

Leikkaa kakkupohjan sivuista pois viisi loivaa kolmiota niin, että jäljelle jää viisisakarainen tähti. Halkaise tähtikakkupohja kolmeen osaan. Kostuta osat omenamehulla ja voitele ne aprikoosihillolla. Lisää päälle pakastemarjat. Vaahdota kerma ja lisää sekaan tuorejuusto, hedelmäsoseet ja sokeri. Levitä täyte kakun väleihin. Kokoa kakku ja asettele hedelmät ja marjat kakun päälle. Valmista kiille hyytelösokeripaketin ohjeen mukaan. Levitä hyytelösokeriliemi lusikalla aluksi hitaasti ja ohuelti, sitten runsaammin, kunnes marjat ja hedelmät ovat kokonaan hyytelön peitossa. Vaahdota kerma ja päällystä kakun sivut. (Viimeistele kakku ripottelemalla sivuille strösseliä.)

Vinkki:
Täytä ja koristele ylimääräiset kakkupalat ja tarjoa ne pieninä leivoksina.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.