Tähtikakku - täytekakut - Dansukker

Tähtikakku

10–12 annosta 2 tuntia
Muotoile kakkupohjasta tähti, täytä aprikoosin makuisella kerma-tuorejuustotäytteellä ja koristele hedelmillä ja marjoilla.
Tähtikakku
Arvioi: (1kpl)

Ainekset

  • 6 kananmunaa
  • 2 dl Dansukker Taloussokeria
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl perunajauhoja
  • 1/2 tl leivinjauhetta

Kostuttamiseen

  • 1 1/2 dl omenamehua

Täyte

  • 2 dl vaahtoutuvaa kevytkermaa
  • 250 g maustamatonta kevyttuorejuustoa
  • 150 g aprikoosisosetta
  • 150 g mangososetta
  • 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
  • 2–3 dl pakastemarjoja
  • 1 1/2 dl aprikoosihilloa

Koristeluun

  • noin 5 dl hedelmiä ja pakastemarjoja
  • 2 1/2–3 dl Dansukker Hyytelösokeria
  • 2 dl vaahtoutuvaa kevytkermaa
  • Dansukker Taloussokeria maun mukaan
  • (strösseliä)

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija n. 25 cm). Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe, ja lisää ne siivilän läpi taikinaan. Kumoa taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 40–50 minuuttia. Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä.

Leikkaa kakkupohjan sivuista pois viisi loivaa kolmiota niin, että jäljelle jää viisisakarainen tähti. Halkaise tähtikakkupohja kolmeen osaan. Kostuta osat omenamehulla ja voitele ne aprikoosihillolla. Lisää päälle pakastemarjat. Vaahdota kerma ja lisää sekaan tuorejuusto, hedelmäsoseet ja sokeri. Levitä täyte kakun väleihin. Kokoa kakku ja asettele hedelmät ja marjat kakun päälle. Valmista kiille hyytelösokeripaketin ohjeen mukaan. Levitä hyytelösokeriliemi lusikalla aluksi hitaasti ja ohuelti, sitten runsaammin, kunnes marjat ja hedelmät ovat kokonaan hyytelön peitossa. Vaahdota kerma ja päällystä kakun sivut. (Viimeistele kakku ripottelemalla sivuille strösseliä.)

Vinkki:
Täytä ja koristele ylimääräiset kakkupalat ja tarjoa ne pieninä leivoksina.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;