Tähtianisleipä

1 iso tai 2 pientä leipää 3 tuntia + liotusaika
Tähtianikset maustavat ja koristavat piimästä, ruisjauhoista ja hiivaleipäjauhoista leivottua leipää.
Tähtianisleipä
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 5 tähtianista
  • 1 dl kiehuvan kuumaa vettä
  • 4 dl piimää
  • 50 g hiivaa
  • 3 tl suolaa
  • 1 ½ dl Dansukker Leipäsiirappia tai Tummaa siirappia
  • 1 rkl pomeranssinkuorta
  • 1 dl öljyä
  • 2 dl kultarusinoita tai muita kuivattuja hedelmiä
  • n. 9 dl hiivaleipäjauhoja
  • 4 dl ruisjauhoja

Pinnalle

  • ½ dl Dansukker Tummaa siirappia
  • 1 rkl vettä
  • tähtianiksia

Anna tähtianisten liota kuumassa vedessä yön yli tai muutama tunti.

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon anisten liotusvesi. Murenna hiiva nesteeseen. Lisää muut ainekset ja alusta pehmeähkö taikina. Anna taikinan kohota puolisen tuntia vedottomassa paikassa, kuten mikroaaltouunissa tai lämmittämättömässä uunissa.

Vaivaa taikinaa jauhotetulla leivinalustalla ja leivo taikinasta kaksi pyöreää tai pitkänomaista leipää. Voit myös leipoa taikinan tangoiksi, jotka kieputellaan toistensa ympäri palmikkomaiseksi letiksi. Kierrä letti kiepille pyöreäksi leiväksi ja anna kohota taas puolisen tuntia liinalla peitettynä.

Pistele leivät haarukalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin 45–60 minuuttia. Voitele leivät siirappivedellä ja aseta tähtianiksia koristeeksi.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker