Taatelimuffinit

noin 12 kpl 45 minuuttia
Adventin ja joulun aikaan maistuu gluteeniton taatelimuffini, joka on kuin minikokoinen taatelikakku.
Taatelimuffinit
Arvioi: (45kpl)

Ainekset

  • 30 kuivattua taatelia
  • 2 dl vettä
  • 2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
  • 150 g sulatettua voita tai margariinia
  • 2 kananmunaa
  • 4 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta (tai vehnäjauhoja)
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl kanelia tai 1/2 tl kardemummaa

Laita taatelit veteen likoamaan yön yli. Voit myös kiehauttaa aineksia kattilassa sen aikaa, että taatelit pehmenevät. Jauha tarvittaessa sauvasekoittimella soseeksi.

Lisää joukkoon ruokokidesokeri, sulatettu rasva ja munat. Sekoita tasaiseksi.

Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikina tasaiseksi.

Jaa muffinivuokien puoliväliin ja paista 200-asteisessa uunissa, kunnes muffinit ovat kohonneet ja tuntuvat kypsiltä.

Vinkki!
Siivilöi halutessasi pinnalle Dansukker Tomusokeria.

Reseptin on laatinut

Dansukker