Taatelileipä

2 leipää 10 tuntia + 2 tuntia
Taatelin ja piparkakun makuinen mallasleipä leivotaan ruis- ja hiivaleipäjauhoista.
Taatelileipä
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 2 ½ dl vettä
  • 200 g taatelia
  • 1 ½ dl maltaita
  • 4 dl piimää
  • 50 g hiivaa
  • 1 ½ dl Dansukker Leipäsiirappia
  • 1 rkl piparkakkumaustetta
  • 1 rkl suolaa
  • ½ dl öljyä
  • 3 dl ruissihtijauhoja
  • n. 7 dl vehnähiivaleipäjauhoja

Pinnalle

  • ½ dl Dansukker Tummaa siirappia
  • tilkka vettä

Pane taikina alulle jo leipomista edeltävänä iltana tai aamuna. Silppua taatelit maltaiden joukkoon. Kaada päälle vesi ja anna ainesten turvota huoneenlämmössä yön yli tai noin 10 tuntia.

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Lämmitä piimä ja mallasseos kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja sekoita, kunnes hiiva liukenee. Lisää siirappi ja mausteet sekä ruisjauhot. Lisää lopuksi öljy ja vehnäjauhoja sen verran, että saat pehmeän taikinan. Alusta taikinaa jonkin aikaa ja anna sen kohota.

Jaa taikina kahteen voideltuun leipävuokaan tai tee siitä pienemmissä muoteissa leipäsiä. Paista leipiä 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan, pienet leivät kypsyvät nopeammin. Voitele kypsät leivät siirappivedellä.

Reseptin on laatinut

Dansukker