Taateli-kookoskakku

25-30 palaa 1½ tuntia
Mehevä taatelikakku maistuu kahvin kanssa tai jälkiruokana (madeiralla maustetun) kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa.
Taateli-kookoskakku
Arvioi: (13kpl)

Ainekset

  • 1 pkt (250 g) kivettömiä, prässättyjä taateleita
  • 1 1/2 dl vettä
  • 175 g margariinia tai voita
  • 175 g Dansukker Tummaa Muscovadosokeria TAI Fariinisokeria
  • 3 kananmunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
  • 2 tl jauhettua kanelia
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 150 g turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia

Pinnalle

  • Dansukker Tomusokeria

Voitele 1 1/2–2 litran kakkuvuoka ja leivitä se kookoshiutaleilla. Pilko taatelit. Pane palat ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljaa poreillen 2–3 minuuttia. Jäähdytä.

Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja muscovado vaaleaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja lisää puolet jauhoista taikinaan ja vatkaa hyvin 2 minuuttia. Lisää loput jauhot, taatelihillo ja jogurtti ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina vuokaan. Paista 150 asteessa*  60–70 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys puutikulla. Anna kakun jäähtyä 15 minuuttia ennen tarjoiluvadille kumoamista. Siivilöi ohut kerros tomusokeria kakun pinnalle ennen tarjoamista.

*HUOM! Taateli-kookoskakun alhainen paistolämpötila pitää kakun mehevänä ja estää vuoan leivityskookoshiutaleiden palamisen. Paistolämpötilaan vaikuttaa myös uunin tehokkuus, nosta tarvittaessa lämpötilaa 160–170 asteeseen tai paista kakkua hiukan pidempään.

Reseptin on laatinut

Dansukker