Syyskuun puolukkainen juustokakku

10 annosta 1½ tuntia + 1 vrk
Puolukkajuustokakussa on kaksi paistettavaa kerrosta. Tee kakku ajoissa, sillä se vaatii vuorokauden vetäytymisen.
Syyskuun puolukkainen juustokakku
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 4 dl piparkakkumurua
  • 1 dl voisulaa

Täyte

  • 800 g tuorejuustoa (Philadelphia, Viola yms)
  • 2 dl Dansukker Taloussokeria
  • 2 rkl maissitärkkelysjauhoa
  • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
  • 5 munaa
  • 1 rkl sitruuna- tai limettimehua

Päälle

  • 4 dl kermaviiliä
  • 3 rkl Dansukker Taloussokeria
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Pinnalle

  • 5 dl puolukoita
  • 1 dl vettä
  • 1 dl Dansukker Hyytelösokeria

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Jauha piparkakut ja sekoita joukkoon sula rasva. Aseta leivinpaperi irtopohjaisen vuoan pohjan ja reunan väliin. Painele muruseos vuokaan. Pane jääkaappiin.

2. Sekoita täytteen ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Kaada täyte vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa 45–60 minuuttia, kunnes täyte hyytyy. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia.

3. Sekoita kermaviili, sokeri ja vaniljasokeri. Levitä seos kakun pinnalle ja kypsennä 175 asteessa vielä 15 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja säilytä jääkaapissa vuorokausi ennen tarjoilua.

4. Kiehauta puolukat ja vesi. Soseuta seos siivilän läpi painellen. Kaada seos kattilaan, lisää hyytelösokeri ja kiehauta. Anna seoksen jäähtyä hieman ja kaada kakun päälle tarjolle tuotaessa.

Vinkki!
Käytä kuoriseos puolukkasurvoksen tapaan sokerilla maustettuna lisäkkeenä.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker