Syksyn paras omenachutney

Syksyn paras omenachutney valmistuu helposti ja nopeasti. Anna tekeytyä vuorokausi.

noin 3 dl

15 minuuttia + 1 vrk

Arviot (11 kpl)

Ainekset

5 dl pieniä omenakuutioita (esim. Samo tai Granny Smith)
1 dl Dansukker Luomuruokosokeria tai Taloussokeria
2 vihreää chiliä silputtuna
¼ dl tuoretta inkivääriä pieninä kuutioina
½ dl väkiviinaetikkaa
1 kanelitanko
1 tl korianterin siemeniä
½ tl suolaa

Ohjeet

Pane kaikki aineet isoon mikrokulhoon ja kupu päälle. Kypsennä täydellä teholla 2 x 3 minuuttia tai kunnes omenakuutiot ovat läpikuultavia. Sekoita kypsennyskertojen välissä.
TAI
Pane kaikki aineet kattilaan ja sekoita. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä, kattilan sisältöä muutamia kertoja keittämisen aikana ravistellen, kunnes omenakuutiot ovat läpikuultavia.

Poista kanelitanko ja kaada kuuma chutney puhtaaseen purkkiin ja jäähdytä.

Säilytä jääkaapissa vuorokauden verran ennen käyttöä. Nauti kanan, lihan tai savukalan kanssa.

Omenachutney säilyy jääkaapissa muutamia viikkoja.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Helppo omenapiirakka

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?