Sydänystävän kakku

1½ tuntia + hyytyminen
Ystävälle tarjotaan banaanijugurtilla täytettyä muhkeaa mansikkakakkua.
Sydänystävän kakku
Arvioi: (15kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 4 munaa
    • 2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 2 dl vehnäjauhoja
    • 1 1/2 tl leivinjauhetta
    • juoksevaa margariinia ja korppujauhoja vuoan voiteluun ja jauhottamiseen

    Kostutus

    • n. 2 dl maitoa + 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

    Täyte

    • 6 liivatelehteä
    • 2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
    • 400 g banaanijugurttia
    • 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 2 rkl vettä tai mehua

    Pinnalle

    • 300–400 g mansikoita
    • 3 dl vettä
    • 1 1/2 dl Dansukker Hyytelösokeria
    • 2 dl vispikermaa
    • 2 rkl Dansukker Mansikanmakuista tomusokeria
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

    Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 150 asteessa, kunnes kakun reunat irtoavat vuoasta.

    Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan. Nosta kakun pintakerros kelmulla vuorattuun paistovuokaansa ylösalaisin. Kostuta pohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

    Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike, sekoita joukkoon banaanijugurtti ja sokerit.

    Kuumenna 2 rkl vettä tai mehua kiehuvaksi. Liuota vedestä puristetut liivatteet joukkoon, sekoita tasaiseksi. Lisää liivateneste täytteeseen koko ajan sekoittaen.

    Kaada jugurttihyytelö vuokaan kakkupohjan päälle. Nosta päälle toinen kakkulevy ja kostuta se. Suojaa kakku kelmulla ja anna hyytyä muutama tunti tai yli yön.

    Kumoa kakku tarjoiluvadille ja nosta pinnalle mansikat.

    Kiehauta vesi ja lisää joukkoon hyytelösokeri. Kiehauta hämmentäen, kunnes liemi kirkastuu. Valuta lientä lusikalla mansikoiden pinnalle.

    Vaahdota vispikerma ja mausta mansikanmakuisella tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota kerma kakun reunoille.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker