Suvin sekamarjahillo

n. 5 dl 15 minuuttia + jäähdytys
Suvi Teräsniska otti vastaan hillohaasteen. Hän teki ensimmäistä kertaa elämässään marjahilloa – ja se oli muuten yllättävän helppoa.
Suvin sekamarjahillo
Arvioi: (4kpl)

Ainekset

  • 5 dl mustikoita
  • 2,5 dl vadelmia
  • 2,5 dl mustaherukoita
  • 0,5 dl vettä
  • 3 dl Dansukker Hillosokeria

1. Perkaa marjat.

2. Mittaa marjat ja vesi kattilaan. Kuumenna. Kun vesi höyryää, lisää hillosokeri varovasti sekoitellen joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa poreillen noin 10 minuuttia. Kuori mahdollinen vaahto pois hillon pinnalta lusikalla tai reikäkauhalla.

3. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä 15–30 minuuttia, sekoita välillä. Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin. Sulje hyvin. Anna jäähtyä ja nosta purkit jääkaappiin.

Vinkki! Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa. Säilytä hillo mieluiten viileässä/jääkaapissa.

Helppo tapa valmistella purkit säilöntäkuntoon:
Pese purkit ja kannet astianpesukoneessa mahdollisimman kuumalla ohjelmalla. Ota purkit koneesta ja purkita hillo.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker