Suvin lakkahillo (“hillasose”)

n. 5 dl 15 minuuttia + jäähdytys
Suvi Teräsniska otti vastaan hillohaasteen. Hän teki ensimmäistä kertaa elämässään lakkahilloa – ja se oli muuten yllättävän helppoa.
Suvin lakkahillo (“hillasose”)
Arvioi: (5 kpl)

Ainekset

  • 5 dl lakkoja
  • 0,25 dl vettä
  • 1,5 dl Dansukker Hillosokeria

1. Puhdista marjat.

2. Mittaa vesi kattilaan ja lisää marjat. Kuumenna. Kun vesi alkaa höyrytä, sekoita hillosokeri varovasti joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kevyesti poreillen 10 minuuttia. Sekoita välillä. Kuori mahdollinen vaahto pois hillon pinnalta lusikalla tai reikäkauhalla.

3. Ota kattila liedeltä ja anna hillon jäähtyä 15–30 minuuttia, kunnes marjat eivät enää nouse pintaan. Sekoita pari kertaa jäähtymisen aikana.

4. Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin (ks. alla) purkkeihin ja sulje huolellisesti. Anna hillon jäähtyä ja nosta jääkaappiin.

Vinkki! Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa. Säilytä hillo mieluiten viileässä/jääkaapissa.

Helppo tapa valmistella purkit säilöntäkuntoon:
Pese purkit ja kannet astianpesukoneessa mahdollisimman kuumalla ohjelmalla. Ota purkit koneesta ja purkita hillo.
 

Katso video: Hillohaaste – Suvin lakkahillo

Reseptin on laatinut

Dansukker