Suutarinlohi

12 h + 15 min
Suutarinlohi on perinteinen joulupöydän ja muiden pitopöytien kalaherkku. Se on myös loistava arkitarjottava vaikka ruisleivän päällä.
Suutarinlohi
Arvioi: (23kpl)

Ainekset

  • 500 g silakkafileitä
  • 1 dl merisuolaa

Mausteliemi

  • 1 dl etikkaa
  • 1 dl vettä
  • 1 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1 sipuli
  • 1 iso porkkana
  • 1–2 laakerinlehteä
  • 1 rkl maustepippureita

Laita silakkafileet teräskulhoon ja ripottele joukkoon merisuolaa. Suojaa foliolla tai kelmulla ja nosta jääkaappiin maustumaan yön yli.

Mittaa etikka, vesi ja sokeri kasariin ja kiehauta, kunnes sokeri on liuennut. Jäähdytä.

Kääri suolatut silakkafileet rulliksi. Kuori sipuli ja porkkana ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi. Laita ne kerroksittain lasipurkkiin silakkarullien kanssa. Ripottele joukkoon maustepippurit ja kaada päälle jäähtynyt mausteliemi.

Anna kalan maustua jääkaapissa muutama päivä. Tarjoa!

Reseptin on laatinut

Dansukker