Suppilovahveropiiras

8 annosta 1 tunti
Parasta syksyruokaa on suppilovahverotäytteellä leivottu ruokaisa piiras.
Suppilovahveropiiras
Arvioi: (46kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 100 g voita
    • 1 tl suolaa
    • 2 dl vehnäjauhoja
    • 1 dl ruisjauhoja
    • 1 rkl vettä tai kermaa

    Täyte

    • 25 g voita
    • 3–5 dl suppilovahveroita
    • 1 iso sipuli hienonnettuna
    • 2 tl Dansukker Fariinisokeria
    • 1 punainen paprika kuutioina tai suikaleina
    • mustapippuria myllystä
    • ½ tl kuivattua kirveliä
    • 2 dl ruoka- tai kuohukermaa
    • 2 munaa
    • 150 g juustoraastetta

    Nypi huoneenlämpöinen voi, suola, vehnäjauhot ja ruisjauhot ryynimäiseksi seokseksi. Lisää nopeasti sekoittaen vesi tai kerma ja painele taikina halkaisijaltaan 22–24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa kymmenen minuuttia.

    Kuumenna voi pannulla. Lisää suppilovahverot, hienonnettu sipuli ja fariinisokeri. Kääntele muutaman minuutin ajan. Lisää paloiteltu paprika ja mausta mustapippurilla ja kirvelillä. Levitä täyte piiraspohjan päälle.

    Sekoita kerma, munat ja juustoraaste keskenään. Kaada täytteiden päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen ja kiinteä. Koristele tuoreella kirvelillä.

    Vinkki!
    Voit lisätä joukkoon pannun kautta käytettyjä vihanneksia oman makusi mukaan.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker