Suppilovahverokeitto

4–5 annosta 25 minuuttia
Suppilovahveroita voi kerätä pitkälle syksyyn saakka ja niistä tehty keitto on klassikko.
Suppilovahverokeitto
Arvioi: (151kpl)

Ainekset

  • 50 g voita tai margariinia
  • 1 sipuli silputtuna
  • 2 tl Dansukker Taloussokeria
  • 1 l suppilovahveroita (hienonna halutessasi)
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 5 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 dl kuohukermaa
  • mustapippuria
  • (ruohosipulia tai persiljaa)

Sulata voi kattilassa. Kuullota sipulia hetki. Lisää joukkoon sokeri ja suppilovahverot. Kääntele hetken aikaa, kunnes sienet pehmenevät ja menevät kasaan. Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja kääntele sienten joukkoon. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio sekä kerma. Hämmennä miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia. Mausta mustapippurilla. Tarkista maku. Ripottele pinnalle halutessasi ruohosipuli- tai persiljasilppua.

Reseptin on laatinut

Dansukker