Suomi 100 -fudge

45 minuuttia + 4 tuntia
Tämä herkullinen makeinen muistuttaa Suomen juhlavuodesta.
Suomi 100 -fudge
Arvioi: (34 kpl)

Ainekset

  • 5 dl suomalaista Dansukker Taloussokeria
  • 1,5 dl Dansukker Glukoosisiirappia
  • 3 dl kermaa
  • 100 g voita
  • 200 g valkosuklaata
  • 2 rkl mustikkahilloa

Leikkaa suorakaiteen muotoisen vuoan (koko 28 x 18 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat esimerkiksi öljyllä. Rouhi valkosuklaa pieneksi ja jätä sivuun.

Mittaa sokeri, siirappi, kerma ja voi paksupohjaiseen kattilaan. Keitä seosta koko ajan hämmentäen 120-asteiseksi (käytä lämpömittaria). Kaada massa metalliseen kulhoon. Vatkaa massaa sähkövatkaimella 5 minuuttia. Lisää valkosuklaa pienissä osissa sekaan vatkaten miedolla teholla. Massa muuttuu paksuksi: lopeta vatkaus heti, kun valkosuklaa on kunnolla sulanut sekaan. Kaada ja painele fudgemassa vuokaan.

Nostele mustikkahilloa fudgemassan päälle tippoina ja vetele hammastikulla raitoja massan pintaan. Peitä ja laita vuoka jääkaappiin 4–5 tunniksi jähmettymään.

Leikkaa täysin kovettunut fudge paloiksi ja pakkaa lahjaksi tai nauti itse!

Säilytä fudge hyvin pakattuna jääkaapissa. Säilyvyys noin 2 viikkoa.

Reseptin on laatinut

Dansukker