Suolakinuski-suklaapiiraat

25–30 kpl n. 2 tuntia
Tumman muropohjan päälle lusikoidaan kinuskia ja pinnalle valutetaan suklaakuorrutusta. Suklaaleivonnaisten koristeeksi ripotellaan sormisuolaa.
Suolakinuski-suklaapiiraat
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 100 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
    • ¾ dl Dansukker Tomusokeria
    • 1 munankeltuainen
    • 2 dl vehnäjauhoja
    • 2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 2 tl kanelia

    Kinuskitäyte

    • 3 dl kuohukermaa
    • 100 g voita tai margariinia
    • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
    • 3 dl Dansukker Ruokokidesokeria

    Suklaaganache

    • 100 g tummaa suklaata
    • 1 dl kuohukermaa

    Koristeluun

    • sormisuolaa

    Vaahdota rasva ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keltuainen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikina tasaiseksi. Painele taikina pienien silikonimuottien pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin noin 20 minuutiksi. Valmista sillä välin täyte.

    Mittaa täytteen ainekset kattilaan ja anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia, kunnes kastike sakenee. Nosta jääkaappiin hieman jähmettymään.

    Paista pohjia 175-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 10–12 minuuttia. Jäähdytä ja kumoa.

    Valmista suklaaganache.
    Raasta tumma suklaa hienoksi. Kuumenna kerma kattilassa, mutta älä keitä. Ota kattila liedeltä. Lisää suklaarouhe kerman joukkoon ja anna suklaan sulaa. Sekoita ja nosta kylmään hetkeksi jähmettymään.

    Lusikoi kinuskia pohjien täytteeksi. Valuta pinnalle suklaakuorrutusta. Ripottele pinnalle sormisuolaa koristeeksi. Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker