Suolakeksikakku

1 vrk
Suolakeksikakku tehdään rex-kakun tyyliin kookosrasvasta ja kaakaotomusokerista.
Suolakeksikakku
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 400 g suolakeksejä

Täyte

  • 250 g kookosrasvaa
  • 3 dl Dansukker Kaakaotomusokeria
  • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
  • 2 kananmunaa
  • ¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria tai Luomuruokosokeria

Vuoan pohjalle

  • 50 g suolapähkinöitä

Aloita täytteestä. Sulata paloiteltu kookosrasva miedolla lämmöllä liedellä tai mikrouunissa. Sekoita kaakaotomusokeri ja vaniljasokeri sulatettuun kookosrasvaan.

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää kookos-kaakaotomusokeriseos koko ajan vatkaten.

Vuoraa pitkänomainen vuoka (1,2 l) kelmulla ja levitä suolapähkinät vuoan pohjalle.

Levitä pehmeää kuorrutusta suolapähkinöiden päälle ja peitä täyte suolakekseillä.

Tee täytteestä ja kekseistä noin kahdeksan kerrosta niin että viimeinen kerros on keksejä.

Kääri kelmuliepeet päälle ja pane kakku jääkaappiin vuorokaudeksi.

Kumoa tarjoiluvadille, poista kelmu ja viipaloi terävällä veitsellä. 

Vinkki!
Voit käyttää kakun leikkaamiseen kahta veistä, pinnan suolapähkinäkerros leikkautuu parhaiten sahanteräveitsellä ja keksi-suklaakerros sileäteräisellä.

Reseptin on laatinut

Dansukker