Suklaafondant

noin 8 kpl 30 minuuttia
Tarjoa lämpimän suklaafondantin seuraksi karpaloita tai muita marjoja ja vaniljalla tai kanelilla maustettua kermavaahtoa.
Suklaafondant
Arvioi: (1kpl)

Ainekset

  • 100 g voita tai margariinia
  • 150 g tummaa suklaata
  • 2 munaa
  • 2 munankeltuaista
  • ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1–2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • ½ tl inkivääriä jauheena

Annosvuokiin

  • 2 rkl voita
  • ½–1 dl Dansukker Tomusokeria

Koristeluun

  • Dansukker Tomusokeria

Sulata voi kattilassa ja nosta se pois liedeltä. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja hämmennä, kunnes suklaa on sulanut.

Vaahdota munat, munankeltuaiset ja sokerit keskenään. Lisää vehnäjauhot ja inkivääri. Sekoita joukkoon suklaa-voiseos.

Voitele (metalliset) vuoat voilla ja jauhota kevyesti tomusokerilla. Jaa taikina vuokiin ja kypsennä 200-asteisen uunin keskiritilätasolla 6–8 minuuttia riippuen halutusta kypsyydestä. Suklaafondant tarjotaan yleensä hieman valuvana. Anna jäähtyä hetki ja kumoa tarjoilulautaselle. Koristele tomusokerilla.

Vinkki!
Tarjoa seuraksi karpaloita tai muita marjoja ja vaniljalla tai kanelilla maustettua kermavaahtoa.

Reseptin on laatinut

Dansukker