Suklaa-viskikakku

25–30 palaa 1½ tuntia + 2vrk
Viskillä ja appelsiinilla maustetun suklaakakun annetaan mehevöityä pari vuorokautta.
Suklaa-viskikakku
Arvioi: (62kpl)

Ainekset

  • 200 g voita tai margariinia
  • 4 dl (200 g) Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
  • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
  • 3 kananmunaa
  • 3 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 1 tl jauhettua neilikkaa
  • 150 g tummaa suklaata rouhittuna
  • 1 pienen luomuappelsiinin raastettu kuori
  • 1/2 dl appelsiinista puristettua mehua

Kostutus

  • 3/4 dl vettä
  • 3/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 3/4 dl viskiä

Kuorrutus

  • 3 dl Dansukker Tomusokeria
  • 2 rkl viskiä
  • noin 2 rkl appelsiinista puristettua mehua

Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokerit kuohkeaksi. Lisää munat koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet, leivinjauhe ja mausteet, lisää seos taikinaan kevyesti sekoittaen. Lisää suklaarouhe, appelsiininkuoriraaste ja -mehu.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun  1 1/2–2 litran vuokaan. Paista 175 asteessa noin 60 minuuttia. Peitä kakku tarvittaessa alumiinifoliolla paiston loppupuolella pinnan liiallisen tummumisen ehkäisemiseksi. Anna kakun jäähtyä noin 30 minuuttia ennen kumoamista. Kakku saa jäädä hiukan kosteaksi keskeltä.

Kiehauta vesi ja sokeri, lisää viski. Valuta kostutusliemi kakun päälle. Peitä kelmulla, pane jääkaappiin ja anna kakun mehevöityä pari vuorokautta.

Sekoita kuorrutuksen aineet ja valuta kuorrutus kakun päälle. Anna kuorrutuksen kovettua ennen tarjoilua.

Vinkki!
Herkullinen suklaa-viskikakku on myös mainio lahjaidea.

Reseptin on laatinut

Dansukker