Suklaa-viikunakakku

12–16 annosta 1½ tuntia + 1 vrk
Mehevän täyteläinen suklaakakku herkullisen pehmeällä mascarponetäytteellä on joulun paras leivonnainen.
Suklaa-viikunakakku
Arvioi: ( 290 kpl)

Ainekset

  • 150 g voita tai margariinia
  • 150 g tummaa suklaata
  • 6–7 kuivattua, pehmeää viikunaa
  • 2 ½ dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3 kananmunaa

Kuorrutus ja täyte

  • 1 prk (250 g) mascarponea
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl Dansukker Fariinisokeria

Koristeluun

  • kaakaojauhetta
  • viikunoita (kuivattuja silputtuna ja/tai tuoreita)

1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (ø 19 cm) ja voitele reuna.

2. Sulata rasva ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa tai mikrossa.

3. Saksi viikunat pieniksi kuutioiksi kulhoon, lisää kuivat aineet ja sekoita.

4. Lisää rasva-suklaasula ja kananmunat. Sekoita aineet lastalla tasaiseksi taikinaksi. Kaada vuokaan. Paista 175 °C 25–30 minuuttia.

5. Siirrä vähän jäähtynyt kakku tarjoiluvadille ja jäähdytä kunnolla. Leikkaa kakku kahdeksi levyksi (kakku on tahmea ja kostea keskeltä). Siirrä kansilevy leveällä lastalla tai irtopohjavuoan pohjalevyllä varoen sivuun.

6. Sekoita kuorrutuksen aineet, vatkaa kunnes kuorrutus on pehmeästi levitettävää. Täytä ja kuorruta kakku. Peitä kakku ja anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker