Suklaa-mansikkaleivokset

15–18 annospalaa 30 minuuttia
Näissä pienissä (gluteenittomissa) suklaaleivoksissa on mansikka-mascarponetäyte.
Suklaa-mansikkaleivokset
Arvioi: (26kpl)

Ainekset

  • 200 g tummaa suklaata
  • 150 g voita
  • 1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 dl Dansukker Fariinisokeria
  • 3 munaa
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta hienoa jauhoseosta
  • 2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Pinnalle

  • 250 g mascarponejuustoa
  • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
  • ½ dl Dansukker Tomusokeria
  • muutama oksa tuoretta minttua tai sitruunamelissaa
  • 1–2 dl mansikoita

Paloittele suklaa kattilaan ja sulata yhdessä voin kanssa miedolla lämmöllä.

Sekoita joukkoon sokerit. Lisää munat ja sekoita tasaiseksi. Sekoita vielä joukkoon vehnäjauhot, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan, jonka koko on noin 15x25 cm.

Paista 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia. Jäähdytä.

Valmista täyte. Notkista mascarponejuusto kulhossa lusikalla tai sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon sokerit. Hienonna minttu ja sekoita joukkoon pieneksi kuutioitujen mansikkapalojen kanssa. Leikkaa suklaaleivonnainen pieniksi annospaloiksi ja lusikoi tahna palojen päälle.

Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.

Vinkki!
Kun käytät vehnäjauhojen tilalla gluteenitonta jauhoseosta, voit tarjota paloja myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle. Tarkista myös suklaan sopivuus.

Voit valmistaa leivospohjan jo edellisenä päivänä. Säilytä ilman kuorrutusta huoneenlämmössä foliolla suojattuna.

Reseptin on laatinut

Dansukker