Suklaa-mangopannacotta

Tämä herkullinen ja näyttävä pääsiäisen jälkiruoka sisältää kaksi pannacottaa hyydytettynä lasiin kaltevaan muotoon.

5 kappaletta (lasin tilavuus 3 dl)

6 ½ tuntia

Arviot (4 kpl)

Ainekset

Suklaapannacotta
200 g tummaa suklaata (Panda)
2 dl kuohukermaa
2 dl täysmaitoa
½ dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
Mangopannacotta
1 tlk (425/225 g) säilykemangoa
1 luomusitruunan kuoriraaste
1 ¼ dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
¾ dl kuohukermaa

Ohjeet

Huomaathan, että lasit on täytettävä tässä järjestyksessä, sillä pohjalle tulevaa pannacottaa tarvitaan isompi määrä.

Teippaa lasit kiinni syvään lautaseen, kaltevaan asentoon. Näin pannacotta jähmettyy vinoon.

Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (250 W) tai kuumassa vesihauteessa.

Mittaa kerma, maito ja hyytelösokeri Multi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja jatka keittämistä koko ajan sekoittaen puoli minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä sekoitellen kolme minuuttia. Lisää joukkoon suklaasula reippaasti käsivispilällä sekoittaen. Jatka sekoittamista lieden miedoimmalla lämmöllä, kunnes seos on tasaista (jos liesi jäähtyy hitaasti, käytä tässä vaiheessa toista levyä välttääksesi suklaan ylikuumenemisen). Pidä kattila liedellä matalalla lämmöllä välillä sekoitellen samalla, kun täytät lasit varovasti lusikoiden. Lusikoi seosta laseihin niin paljon, että se ulottuu lasin reunaan saakka. Nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään kolmeksi tunniksi.

Käännä lasit 180 astetta niin, että suklaapannacotta on lasin yläreunalla. Teippaa uudelleen kiinni.

Valuta mango ja soseuta huolellisesti. Pese sitruuna ja raasta kuori. Laita kattilaan mangosose, sitruunan kuoriraaste, hyytelösokeri Multi ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja jatka keittämistä koko ajan sekoittaen puoli minuuttia. Nosta liedeltä. Lusikoi mangoseosta laseihin lasin reunaan saakka. Notkista seosta uudelleen lieden miedoimmalla lämmöllä, jos seos alkaa hyytelöityä kattilassa. Anna jähmettyä laseissa noin kolme tuntia.

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.