Suklaa-mangopannacotta

5 kappaletta (lasin tilavuus 3 dl) 6 ½ tuntia
Tämä herkullinen ja näyttävä pääsiäisen jälkiruoka sisältää kaksi pannacottaa hyydytettynä lasiin kaltevaan muotoon.
Suklaa-mangopannacotta
Arvioi: (1kpl)

Ainekset

    Suklaapannacotta

    • 200 g tummaa suklaata (Panda)
    • 2 dl kuohukermaa
    • 2 dl täysmaitoa
    • ½ dl Dansukker Hyytelösokeri Multia

    Mangopannacotta

    • 1 tlk (425/225 g) säilykemangoa
    • 1 luomusitruunan kuoriraaste
    • 1 ¼ dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
    • ¾ dl kuohukermaa

    Huomaathan, että lasit on täytettävä tässä järjestyksessä, sillä pohjalle tulevaa pannacottaa tarvitaan isompi määrä.

    Teippaa lasit kiinni syvään lautaseen, kaltevaan asentoon. Näin pannacotta jähmettyy vinoon.

    Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (250 W) tai kuumassa vesihauteessa.

    Mittaa kerma, maito ja hyytelösokeri Multi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja jatka keittämistä koko ajan sekoittaen puoli minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä sekoitellen kolme minuuttia. Lisää joukkoon suklaasula reippaasti käsivispilällä sekoittaen. Jatka sekoittamista lieden miedoimmalla lämmöllä, kunnes seos on tasaista (jos liesi jäähtyy hitaasti, käytä tässä vaiheessa toista levyä välttääksesi suklaan ylikuumenemisen). Pidä kattila liedellä matalalla lämmöllä välillä sekoitellen samalla, kun täytät lasit varovasti lusikoiden. Lusikoi seosta laseihin niin paljon, että se ulottuu lasin reunaan saakka. Nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään kolmeksi tunniksi.

    Käännä lasit 180 astetta niin, että suklaapannacotta on lasin yläreunalla. Teippaa uudelleen kiinni.

    Valuta mango ja soseuta huolellisesti. Pese sitruuna ja raasta kuori. Laita kattilaan mangosose, sitruunan kuoriraaste, hyytelösokeri Multi ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja jatka keittämistä koko ajan sekoittaen puoli minuuttia. Nosta liedeltä. Lusikoi mangoseosta laseihin lasin reunaan saakka. Notkista seosta uudelleen lieden miedoimmalla lämmöllä, jos seos alkaa hyytelöityä kattilassa. Anna jähmettyä laseissa noin kolme tuntia.

    Resepti ja kuva: Kinuskikissa