Suklaa-kirsikkakakku

noin 15 annosta 5 tuntia
Kirsikkahillolla täytetty ja tummalla suklaalla kuorrutettu herkkukakku.
Suklaa-kirsikkakakku
Arvioi: (1kpl)

Ainekset

  • 4 isoa munaa (n. 2 ½ dl)
  • 1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • ½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta

Vuokaan

  • voita ja korppujauhoja/kookoshiutaleita

Kostutus

  • 3 dl maitoa + 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Täyte

  • 300 g kirsikkahilloa

Kuorrutus

  • 200 g tummaa suklaata
  • 1 dl kuohukermaa
  • 25 g voita

Koristeluun

  • varrellisia kirsikoita

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele ne varovasti joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan noin 24 cm:n kakkuvuokaan (tilavuus noin 2 litraa). Paista 150-asteisessa uunissa, kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoilta.

Kumoa kakku ja anna jäähtyä. Leikkaa kakku kolmeen yhtä suureen osaan.

Suojaa tarjoilualusta valkoisella leivinpaperilla. Kostuta pohjat vaniljasokerilla maustetulla maidolla ja levitä kerrosten väliin kirsikkahilloa. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Valmista kuorrutus. Paloittele suklaa kasariin ja laita joukkoon kerma. Sulata miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen. Lisää joukkoon lopuksi voi ja sekoita seos tasaiseksi. Kaada kuorrutus kakun keskelle ja levitä se pinnalle ja kakun reunoille. Nosta hetkeksi kylmään.

Koristele kirsikoilla ja revi leivinpaperin reunat kakun ympäriltä.

Vinkki!
Voit täyttää kakun myös muilla hilloilla tai marmeladeilla ja koristella vaikkapa suklaakaramelleilla.

Reseptin on laatinut

Dansukker