Suklaa-appelsiinikakku

Suklaa ja appelsiini maistuvat vahvasti sekä itse kahvikakussa että sen kuorrutuksessa.

1 tunti 15 minuuttia

Arviot (83 kpl)

Ainekset

150 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
2 dl Dansukker Taloussokeria
3 munaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
50–100 g sokeroituja appelsiininkuoripaloja
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
100 g sulatettua tummaa suklaata
Kuorrutus
270 g Dansukker Tomusokeria

30 g kaakaojauhetta
yhden luomuappelsiinin puristettu mehu
puolikkaan luomuappelsiinin raastettu kuori 

Ohjeet

Vaahdota voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Lisää lopuksi sulatettu suklaa.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 150 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin tunti tai kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista. Kumoa kypsä kakku ja anna jäähtyä.

Valmista kuorrute sekoittamalla kaakaojauheen ja tomusokerin joukkoon appelsiinista puristettua mehua sen verran, että saat paksun, levittyvän tahnan. Sekoita joukkoon appelsiininkuoriraastetta. Levitä kuorrute kakun pinnalle ja nosta kakku kylmään hetkeksi.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.