Stefanon tiramisu

6–8 annosta 20 minuuttia + 12 tuntia
Onko mitään herkullisempaa kuin italialainen tiramisu – tuo kahvin, amaretton ja mascarponen jälkiruokaliitto!
Stefanon tiramisu
Arvioi: (93kpl)

Ainekset

  • n. 2 1/2 dl vahvaa kahvia
  • 3 kananmunaa
  • 4 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 250 g mascarponejuustoa
  • 1/2 dl Amaretto-likööriä
  • 200 g (24 kpl) savoiardikeksejä
  • tummaa kaakaojauhetta

Keitä kahvi ja jäähdytä. Erottele valkuaiset keltuaisista. Vaahdota valkuaiset ja 1 rkl sokeria kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita keltuaiset, mascarponejuusto ja loput sokerista keskenään. Sekoita valkuaisvaahto varovasti nostellen joukkoon.

Kaada kahvi keittolautaselle. Mausta amaretolla. Pyöräytä puolet kekseistä yksitellen nopeasti kahvissa ja lado ne tiivisti vierekkäin noin 20 x 20 cm kokoisen tarjoiluastian pohjalle. Levitä puolet mascarponevaahdosta päälle. Toista kerrokset. Peitä foliolla ja anna maustua jääkaapissa yön yli. Siivilöi pinnalle runsaasti kaakaojauhetta juuri ennen tarjoilua.

Vinkki!
Voit halutessasi rouhia tummaa suklaata mascarponevaahdon joukkoon.

Reseptin on laatinut

Dansukker