Sormimuffinit

noin 75 kpl 45 minuuttia
Tällä ohjeella leivot paljon pieniä, suupalan kokoisia suklaamuffineita.
Sormimuffinit
Arvioi: (17kpl)

Ainekset

  • 75 paperista minimuffinivuokaa (à 15–20 g)

Taikina

  • 150 g tummaa suklaata
  • 3 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 1½ dl Dansukker Luomuruokosokeria tai Ruokokidesokeria
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 150 g voita tai margariinia sulatettuna
  • 3 kananmunaa
  • ½ dl maitoa

Kuorrutus

  • 2 dl Dansukker Tomusokeria
  • noin 1½ rkl vahvaa kahvijuomaa
  • makeisia tai luomukukkia

Levitä pienet muffinivuoat kahdelle uunipellille. Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrossa tai liedellä kattilassa.

Mittaa kuivat aineet kulhoon. Lisää rasvasula, kananmunat, maito ja sulatettu suklaa kuivien aineiden joukkoon, sekoita hyvin. Pursota taikina vuokiin, täytä vuoat hiukan yli puoleenväliin asti. Paista uunissa 200 asteessa noin 6 minuuttia. Jäähdytä.

Sekoita tomusokeri ja kahvijuoma ja pane kuorrute muovipussiin. Leikkaa pieni reikä pussin kulmaan ja pursota kuorrutus muffineille. Paina valitsemasi koriste välittömästi pursottamisen jälkeen kuorrutukseen.

Muffinit ovat parhaimmillaan vastapaistettuina. Kuorruttamattomat muffinit voi myös pakastaa.

Reseptin on laatinut

Dansukker