Sormimuffinit

Tällä ohjeella leivot paljon pieniä, suupalan kokoisia suklaamuffineita.

noin 75 kpl

45 minuuttia

Arviot (28 kpl)

Ainekset

75 paperista minimuffinivuokaa (à 15–20 g)

Taikina
150 g tummaa suklaata
3 dl täysjyvävehnäjauhoja
1½ dl Dansukker Luomuruokosokeria tai Ruokokidesokeria
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
150 g voita tai margariinia sulatettuna
3 kananmunaa
½ dl maitoa

Kuorrutus
2 dl Dansukker Tomusokeria
noin 1½ rkl vahvaa kahvijuomaa
makeisia tai luomukukkia

Ohjeet

Levitä pienet muffinivuoat kahdelle uunipellille. Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrossa tai liedellä kattilassa.

Mittaa kuivat aineet kulhoon. Lisää rasvasula, kananmunat, maito ja sulatettu suklaa kuivien aineiden joukkoon, sekoita hyvin. Pursota taikina vuokiin, täytä vuoat hiukan yli puoleenväliin asti. Paista uunissa 200 asteessa noin 6 minuuttia. Jäähdytä.

Sekoita tomusokeri ja kahvijuoma ja pane kuorrute muovipussiin. Leikkaa pieni reikä pussin kulmaan ja pursota kuorrutus muffineille. Paina valitsemasi koriste välittömästi pursottamisen jälkeen kuorrutukseen.

Muffinit ovat parhaimmillaan vastapaistettuina. Kuorruttamattomat muffinit voi myös pakastaa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.