Sitruunaruoho-vadelmasorbetti

12 tuntia
Maustekasvi sitruunaruoho antaa pirteää makua pakastevadelmasorbettiin.
Sitruunaruoho-vadelmasorbetti
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 200 g pakastevadelmia
  • 1 rkl vettä
  • yhden sitruunaruohon tyviosa hienonnettuna
  • ¾ dl Dansukker Glukoosisiirappia
  • 2 munanvalkuaista
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • ½ dl Dansukker Tomusokeria tai Siro erikoishienoa sokeria

Laita vadelmat, vesi, hienonnettu sitruunaruohon tyviosa sekä glukoosisiirappi kasariin ja kuumenna. Soseuta sauvasekoittimella hienoksi soseeksi. Jäähdytä.

Vaahdota munanvalkuaiset valkoiseksi vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon jäähtynyt vadelmasose. Pane seos jäätelökoneeseen tai pakasta suojattuna mielellään yön yli. Vatkaa mahdollisuuksien mukaan muutaman kerran pakastuksen alkuvaiheessa.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker