Sitruunamarenkitorttu

Sikke Sumarin sitruunamarenkitortussa on marenkipohjien välissä kreemiä.

2 tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

Marenkipohjat
6 munanvalkuaista
2,5 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Täyte
6 munankeltuaista
3/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 1/2 dl vispikermaa
1 luomusitruunan kuori ja mehu
150 g pehmeää, suolaista voita

Koristeluun

paahdettuja mantelilastuja

Ohjeet

Vatkaa pohjan aineksista marenki. Vatkaa valkuaisia ensin ilman sokeria ja kun ne ovat vaahtoutuneet, lisää sokeria hiljalleen joukkoon. Tee kahdelle pellille leivinpaperille 23 sentin halkaisijalla 2 ympyrää ja levitä marenki niille. Paista marenkeja 140 asteessa tavallisessa uunissa tai 120 asteessa kiertoilmauunissa tunnin ajan ja jätä uuniin, kunnes ne ovat kuivahtaneet.

Pane keltuaiset, sokeri, kerma, sitruunamehu ja kuoriraaste vesihauteeseen kattilaan ja kypsennä hiljaisella tulella koko ajan vatkaten niin, että munankeltuaiset suurustavat kreemin. Kun massa on suurustunut, lisää pehmeä voi lämpöiseen massaan pieninä palasina koko ajan vatkaten, kunnes voi on sulanut. Anna täytteen jäähtyä.

Levitä sitruunainen täyte marenkipohjien väliin ja koristele paahdetuilla mantelilastuilla.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.