Sitruunamarenkitorttu

2 tuntia
Sikke Sumarin sitruunamarenkitorttu
Sitruunamarenkitorttu
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Marenkipohjat

    • 6 munanvalkuaista
    • 2,5 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

    Täyte

    • 6 munankeltuaista
    • 3/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1 1/2 dl vispikermaa
    • 1 sitruunan kuori ja mehu
    • 150 g pehmeää, suolaista voita

    Koristeluun

    • paahdettuja mantelilastuja

    Vatkaa pohjan aineksista marenki. Vatkaa valkuaisia ensin ilman sokeria ja kun ne ovat vaahtoutuneet, lisää sokeria hiljalleen joukkoon. Tee kahdelle pellille leivinpaperille 23 sentin halkaisijalla 2 ympyrää ja levitä marenki niille. Paista marenkeja 140 asteessa tavallisessa uunissa tai 120 asteessa kiertoilmauunissa tunnin ajan ja jätä uuniin, kunnes ne ovat kuivahtaneet.

    Pane keltuaiset, sokeri, kerma, sitruunamehu ja kuoriraaste vesihauteeseen kattilaan ja kypsennä hiljaisella tulella koko ajan vatkaten niin, että munankeltuaiset suurustavat kreemin. Kun massa on suurustunut, lisää pehmeä voi lämpöiseen massaan pieninä palasina koko ajan vatkaten, kunnes voi on sulanut. Anna täytteen jäähtyä.

    Levitä sitruunainen täyte marenkipohjien väliin ja koristele paahdetuilla mantelilastuilla.