Sitruunainen marjahyytelö

2 tuntia
Helppotekoinen pakastemansikkahyytelö tarjotaan raikkaan sitruunakiisselin ja herkullisten kookosmarenkien kera.
Sitruunainen marjahyytelö
Arvioi: (9kpl)

Ainekset

    Sitruunakiisseli

    • 5 dl vettä
    • 1 luomusitruunan raastettu kuori ja mehu
    • 1 dl Dansukker Taloussokeria
    • ½ dl perunajauhoja
    • 3 kananmunan keltuaista

    Marjahyytelö

    • 5 dl pakastemansikoita
    • 5 dl vettä
    • tilkka punaista marjamehua
    • 1 ½ dl Dansukker Hyytelösokeria

    Kookosmarengit

    • 3 kananmunan valkuaista
    • ½ tl etikkaa
    • 2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 2 tl perunajauhoja
    • 2 dl kookoshiutaleita

    Tee ensin marengit. Kuumenna uuni 125 asteeseen. Erottele kananmunan keltuaiset valkuaisista. Sekoita sokeri, vaniljasokeri ja perunajauhot keskenään. Vatkaa valkuaisia metallisessa tai lasisessa kulhossa. Lisää etikka ja vähitellen sokeriseos. Vatkaa, kunnes seos on kovaa valkoista vaahtoa. Lisää kookoshiutaleet ja lusikoi marenki leivinpaperilla vuoratulle uunipelille. Paista 125-asteisessa uunissa 1 ½ tuntia.

    Mittaa vesi, sitruunan raastettu kuori, sitruunamehu, sokeri ja perunajauhot kattilaan. Kuumenna koko ajan hiljalleen sekoitellen, kunnes seos kiehahtaa. Lisää keltuaiset ja anna kiisselin jäähtyä.

    Jaa marjat jälkiruokakulhoihin. Mittaa vesi, marjamehu ja hyytelösokeri kattilaan. Kiehauta ja kaada marjojen päälle. Anna jäähtyä. Kauho sitruunakiisseliä hyytelön päälle ja tarjoa marenkien kanssa.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker