Sitruunainen juustotorttu

4 annosta tai 12 palaa 2 tuntia
Sitruunaiset rusinat ja unikko antavat makua juustokakkuun. Rusinat pannaan likoon jo leipomista edeltävänä iltana.
Sitruunainen juustotorttu
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 30 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
    • ¾ dl Dansukker Tomusokeria
    • 1 kananmuna
    • 1 ½ dl erikoisvehnäjauhoja

    Täyte

    • 50 g rusinoita
    • 2 rkl sitruunamehua
    • 2 rkl vettä
    • 400 g tuorejuustoa
    • 2 dl Dansukker Tomusokeria
    • 2 kananmunaa
    • 1 dl vispikermaa

    Päälle

    • unikonsiemeniä

    1. Pane leipomista edellisenä iltana täytteen rusinat pieneen kulhoon ja kaada päälle sitruunamehu ja vesi. Anna rusinoiden marinoitua yön yli.

    2. Sekoita kaikki pohjan raaka-aineet keskenään. Taputa taikina jauhotetuin käsin yhden irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) tai neljän pienen kakkuvuoan (halkaisija 14 cm) pohjalle.

    3. Paista torttupohjia 200-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.

    4. Sekoita keskenään tuorejuusto, tomusokeri, kananmunat ja kerma. Lisää rusinat liemineen kulhoon. Sekoita varovasti, etteivät rusinat rikkoonnu ja kaada seos torttuvuokaan.

    5. Kypsennä torttua 175 asteessa. Pienet tortut kypsyvät 40 minuutissa ja iso torttu tunnissa. Katkaise virta uunista, ripottele tortulle unikonsiemeniä ja jätä tortut uunin jälkilämpöön noin puoleksi tunniksi siten, että luukku on hiukan raollaan. Säilytä jäähtynyt torttu jääkaapissa.

    Vinkki!
    Taikinasta saat myös reunallisen tortun pohjia, jotka voit latoa täyteen marjoja ja viimeistellä hyytelösokerikiilteellä. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille, pane päälle reilu pala leivinpaperia ja sen päälle painoksi herneitä tai riisiä. Paista torttupohjia 10 minuuttia painon kanssa ja nosta ne sitten pois paperin avulla. Jatka paistamista vielä viitisen minuuttia.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker