Sitruuna-cupcakes

n. 10 kpl 40 minuuttia
Kauniisti kohonneet sitruunaiset kuppikakut saavat pinnalleen värikkään tuorejuustokuorrutteen.
Sitruuna-cupcakes
Arvioi: (19kpl)

Ainekset

  • 100 g voita
  • 1 ¼ dl Dansukker Taloussokeria
  • 1 iso kananmuna
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kermaa
  • 1 pienen sitruunan kuori ja mehu

Kuorrute

  • 100 g voita
  • 100 g Dansukker Tomusokeria tai Mansikanmakuista tomusokeria
  • 100 g tuorejuustoa

1. Vaahdota voi ja sokeri erittäin kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa kananmuna joukkoon.
2. Lisää jauhoseos voi-sokerivaahtoon vuorotellen kerman kanssa.
3. Lisää lopuksi sitruunan kuori ja mehu.
4. Annostele taikinaa lusikalla kuppikakkuvuokiin tai voidellulle (mini)muffinipellille. Täytä vuoat melkein täyteen, niin saat kauniisti kohonneet kuppikakut.
5. Paista 180-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
6. Vaahdota kuorrutteen voi ja tomusokeri. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.

Vinkki!
Malta vaahdottaa voita ja sokeria riittävän kauan, niin saat kauniisti kohonneet kuppikakut. Kun voi-sokerivaahto on väriltään lähes valkoista, vaahto on valmis.
Vinkki!
Mausta kuorrute halutessasi Dansukker Vaniljasokerilla (2–3 tl).

Mansikanmakuisella tomusokerilla saat kauniin vaaleanpunaisen värin kuorrutteeseen. Yhdistämällä Tomusokeria ja Mansikanmakuista tomusokeria saat erilaisia vaaleanpunaisen sävyjä kuorrutteeseen.
 

Pieni Sokeritehdas -resepti  

Reseptin on laatinut

Dansukker