Sitrussydämet

noin 20 kpl 1½ tuntia
Raikkaat sydämenmuotoiset leivokset täytetään sitruunalla tai appelsiinilla.
Sitrussydämet
Arvioi: ( 2 kpl)

Ainekset

  • 150 g voita tai margariinia
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl Dansukker Tomusokeria
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 munankeltuainen

Sitrustahna

  • 2 munaa
  • 2 dl Dansukker Taloussokeria
  • kahden sitruunan mehu TAI
  • yhden suuren luomuappelsiinin puristettu mehu + 1 tl appelsiinin kuoriraastetta
  • 75 g voita tai margariinia

Koristeluun

  • Dansukker Tomusokeria

Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa. Lisää rasva ja keltuainen. Pane taikina jääkaappiin tunniksi.

Painele taikina voideltuihin sydänvuokiin. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 6 minuuttia.

Mittaa ainekset kasariin ja nosta liedelle. Hämmennä kunnes sakenee. Kaada täytettä piiraiden päälle ja jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia. Jäähdytä. Sirottele tomusokeria kakkujen pinnalle ennen tarjoilua.

Tarjoa seuraksi halutessasi vaahdotettua kermaa tai vaniljajäätelöä.

Vinkki!
Voit tehdä sitrustahnan jo aikaisemmin jääkaappiin ja tarjoilla sellaisenaan kypsien piiraiden pinnalla. Tässä tapauksessa paista piiraspohjat kerralla kypsiksi ja tarjoa tahna kylmänä piiraspohjien kanssa.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker