Sitrussalaattia, kardemummalastuja ja jäädytettyä jogurttia

8 annosta 1½ tuntia + pakastus 3 tuntia
Tarjoa vaikka uudenvuodenaattona juhlava jälkiruoka, joka koostuu sitrussalaatista, kardemummalastuista ja jäädytetystä jogurtista.
Sitrussalaattia, kardemummalastuja ja jäädytettyä jogurttia
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Jäädytetty jogurtti

    • 6 dl turkkilaista jogurttia 10 %
    • 1 dl Dansukker Tomusokeria
    • 1 dl Dansukker Glukoosisiirappia

    Kardemummalastut

    • 50 g voita
    • 2 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
    • 4 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
    • 4 rkl vehnäjauhoja
    • 1 tl jauhettua kardemummaa

    Sitrussalaatti

    • 2 greippiä
    • 2 appelsiinia
    • 2 veriappelsiinia

    Koristeluun

    • 1 granaattiomena
    • tuoretta minttua

    1. Sekoita jogurtti, tomusokeri ja glukoosisiirappi keskenään. Kaada seos pakastuksen kestävään vuokaan ja pane peitettynä pakastimeen vähintään 3 tunniksi.

    2. Sulata voi ja siirappi kattilassa. Sekoita sokeri joukkoon. Lisää vehnäjauhot ja kardemumma. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

    3. Pane taikina jääkaappiin jähmettymään, kunnes siitä voi pyöritellä palloja.

    4. Tee 16 pientä palloa, jos haluat muotoilla ne paiston jälkeen tacokuoren mallisiksi. Tai tee 8 isoa palloa, jos haluat muotoilla niistä korit. Asettele harvakseltaan leivinpaperoidulle pellille, sillä lastut leviävät uunissa.

    5. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 8–10 minuuttia. Anna lastujen olla pellillä noin minuutin ajan ennenkuin varovasti irrotat ne veitsellä. Pane lastut esim. kaulimen päälle muotoutumaan tacokuoriksi tai kumottujen lasien päälle muotoutumaan koreiksi. Anna jäähtyä.

    6. Kuori sitrukset, leikkaa veitsellä kalvottomiksi ja viipaloi. Jaa viipaleet 8  pikkulautaselle. Lisää lautasille kardemummalastut ja niiden sisään jogurttipallot.

    7. Valuta päälle hiukan vaaleaa luomusiirappia ja koristele granaattiomenansiemenillä sekä mintunlehdillä.
     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker