Sirpan rosetit

12 kpl 25 minuuttia
Vapun perinteiset rosetit kypsennetään öljyssä rosettiraudalla.
Sirpan rosetit
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl maitoa
  • 1 kananmuna
  • 1 tl Dansukker Taloussokeria tai Siro erikoishienoa sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl olutta

Paistamiseen

  • rypsiöljyä

Koristeluun

  • Dansukker Tomusokeria

1. Vatkaa kulhossa kananmunan rakenne rikki.

2. Lisää muut taikinan ainekset. Sekoita taikina tasaiseksi.

3. Nosta liedelle teräskattila tai valurautapata. Pidä kattilan tai padan kansi käden ulottuvilla siltä varalta, että kasviöljy kuumenisi liikaa ja syttyisi tuleen. Kannen nostaminen padan päälle tukahduttaa tulen.

4. Kuumenna kasviöljy keskilämmöllä. Testaa sen kuumuutta pienellä palalla vaaleaa leipää. Kun leipäpala nousee sukkelaan kasviöljyn pinnalle ja alkaa saada väriä, on kasviöljy riittävän kuumaa paistamiseen. Mikäli rosetit paistetaan liian matalassa lämpötilassa, ne ennättävät imeä itseensä tarpeettoman paljon rasvaa.

5. Kuumenna rosettirauta pitämällä sitä hetki kuumassa rasvassa.

6. Kasta rauta taikinaan siten, että sen yläreuna ei uppoudu, jotta saat rosetit irti raudasta. 

7. Upota taikinainen rauta kasviöljyyn ja kypsennä, kunnes rosetti on väriltään vaaleanruskea. Nosta rosetti kattilasta reikäkauhalla.

Paista samalla tavoin loppu taikina roseteiksi.

Siivilöi hiukan jäähtyneiden rosettien pinnalle tomusokeria.

Vinkki!
Paista rosetit pienipohjaisessa kattilassa niin pärjäät pienellä kasviöljymäärällä.

Reseptin on laatinut

Dansukker