Sipulipiirakka

1 tunti
Leivo pellillinen herkullista sipulipiirakkaa yrtti- tai valkosipulituorejuustotäytteellä.
Sipulipiirakka
Arvioi: (5kpl)

Ainekset

    Sekoitettu jogurtti-voitaikina

    • 250 g voita
    • 250 g maustamatonta jogurttia
    • 4 dl vehnäjauhoja
    • 1 tl leivinjauhetta
    • ½ tl suolaa

    Täyte

    • 2 rkl öljyä
    • 5 isoa sipulia renkaina
    • 2 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
    • 200 g yrtti- tai valkosipulituorejuustoa
    • 2 munaa
    • ½ tl timjamia tai Provencen yrttejä
    • ½ tl suolaa
    • mustapippuria myllystä
    • (kananmunaa voiteluun)

    Nypi taikinan ainekset ja kääntele tasaiseksi. Nosta hetkeksi kylmään.

    Kuori sipulit ja leikkaa ne renkaiksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista sipulirenkaita hetki kovalla lämmöllä koko ajan käännellen. Lisää ruokokidesokeri ja jatka paistamista, kunnes sipulirenkaat ovat kauniin vaaleanruskeita. Lisää tuorejuusto, munat ja mausteet.

    Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse uunipellin kokoisiksi levyiksi. Nosta toinen levy leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja levitä päälle täyte. Nosta päälle toinen levy ja pistele haarukalla. Voitele halutessasi kananmunalla.

    Paista 200 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes pinta on kauniin värinen.

     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker