Sipuligratiini

4 annosta 1½ tuntia
Sahrami värjää herkullisen keltaiseksi perinteisen peruna-sipulipaistoksen.
Sipuligratiini
Arvioi: (8kpl)

Ainekset

  • 300 g keltasipulia
  • 500 g perunoita
  • 1 tl Dansukker Fariinisokeria
  • 1 tl voita tai margariinia
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 maustemitallista valkopippuria
  • 2 dl ranskankermaa
  • 3 dl kermaa
  • 1/2 g sahramia

Suikaloi tai viipaloi sipulit ja perunat. Paista sipulit kevyesti yhdessä fariinisokerin kanssa. Pane sipulit ja perunat voideltuun uuninkestävään vuokaan kerroksittain ja ripottele väliin suolaa ja pippuria. Vatkaa ranskankerma, kerma ja sahrami ja kaada peruna-sipuliseoksen päälle. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 35 minuuttia. Tarjoa joulukinkun tai muiden leikkeleiden, lihapullien tai makkaran kera.

Reseptin on laatinut

Dansukker