Sinihomejuustotorttu

12 tuntia
Täyteläisestä jäädytetystä tortusta riittää jaettavaa suuremmallekin joukolle homejuuston ystäviä.
Sinihomejuustotorttu
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Keksipohja

    • 130 g piparkakkuja
    • 1 dl Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
    • 40 g voita tai margariinia sulatettuna

    Täyte

    • 2 liivatelehteä
    • 2 dl kuohukermaa
    • 250 g pehmeärakenteista sinihomejuustoa (esim. Saint Agur tai vastaava)
    • 1 prk (250 g) ricottaa (tai raejuustoa)
    • 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • ½ dl makeaa jälkiruokaviiniä tai omenamehua

    Koristeluun

    • 1 dl pakastekarpaloita
    • 2 timjamin vartta

    Keksipohja:
    Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (ø 22 cm). Rouhi keksit monitoimikoneessa tai pyöräytä ne kaulimella muruksi. Sekoita muscovado ja sulatettu rasva joukkoon. Painele seos  irtopohjavuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Suojaa vuoan laita sisäpuolelta leivinpaperikaitaleella.

    Täyte:
    Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Kuumenna jälkiruokaviini tai omenamehu kiehuvaksi ja liuota hyvin valutetut ja puserretut liivatelehdet kuumaan nesteeseen.

    Vaahdota kerma. Poista sinihomejuuston ohut pintakerros ja laita juusto, ricotta ja sokerit toiseen kulhoon ja vatkaa sileäksi. Lisää kermavaahto ja haalea liivateliemi joukkoon hyvin sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja tee pinta pehmeän aaltoilevaksi. Peitä vuoka kelmulla ja laita pakastimeen: jäädytä 6 tunnista seuraavaan päivään.

    Irrota torttu vuoasta, poista reunasuojus ja leivinpaperi. Siirrä jäädyketorttu tarjoiluvadille. Koristele jäisillä karpaloilla ja timjaminlehdillä. Jäädyketorttu on parhaimmillaan 30–60 minuutin kuluttua pakastimesta ottamisesta.

    Jäädytetty sinihomejuustotorttu on hieman erilainen makea tarjottava, jossa sinihomejuusto maistuu uudella tavalla. Täyteläisestä tortusta riittää jaettavaa suuremmallekin joukolle esimerkiksi pikkujouluissa. Nauti pieni pala vaikkapa piparkakkujen ja tuoreiden taatelien kera.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker