Sinihomejuusto-rypälepiiras

noin 20 palaa 40 minuuttia + 2 tuntia
Näyttävän kiiltävän rypälepiiraan hyydytettävä täyte saa makua homejuustosta.
Sinihomejuusto-rypälepiiras
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 75 g voita
  • ¾ dl Dansukker Luomu- tai Taloussokeria
  • ½ dl Dansukker Tummaa siirappia
  • 2 rkl kuohukermaa
  • ½ rkl piparkakkumaustetta
  • 1 muna
  • 1 tl ruokasoodaa
  • noin 3 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa (13 % rasvaa)
  • 150 g sinihomejuustomurua
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 liivatelehteä
  • 1 rkl vettä

Pinnalle

  • noin 600 g viinirypäleitä
  • 1 dl rypäletuoremehua
  • 1 dl vettä
  • 1 dl Dansukker Hyytelösokeria

1. Kiehauta rasva, sokeri, siirappi, kerma ja piparkakkumauste kattilassa. Sekoita joukkoon kananmuna sekä jauhot, joihin on sekoitettu sooda.

2. Painele taikina vuokaan (26–28 cm) tai kahden kartonkivuoan pohjalle ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

3. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Vaahdota kerma. Sekoita kermavaahto juuston joukkoon ja lisää joukkoon sinihomejuusto-murua.

4. Puserra liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää seos juustoseokseen ja kaada vuokaan.

5. Peitä pinta viinirypäleillä. Kiehauta laimennettu mehu. Lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen ja kiehauta uudelleen. Lusikoi hyytelö rypäleiden päälle ja hyydytä jääkaapissa pari tuntia.

Reseptin on laatinut

Dansukker