Sinappimarinoidut silakkapihvit

4 annosta 3 tuntia
Tarjoile silakkapihvit keitettyjen perunoiden tai ruisleivän kera. Kokeile myös silakkahampurilaisia!
Sinappimarinoidut silakkapihvit
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 600 g silakkafileitä
  • 2 dl kevytranskankermaa
  • 2 rkl kokojyväsinappia
  • 1 rkl dijon-sinappia
  • 1 rkl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
  • 1 dl karkeita ruisjauhoja
  • 2 tl Dansukker Ruokokidesokeria
  • 1 tl suolaa
  • 2 maustemitallista valkopippuria

Paistamiseen

  • voita tai margariinia

Huuhtele silakat ja anna valua talouspaperin päällä.

Sekoita keskenään ranskankerma, sinapit ja siirappi. Lado silakat seokseen ja anna olla kylmässä 2–3 tuntia. Varmista, että kaikki kalat ovat marinadin peitossa. Ota silakat pois marinadista ja aseta kaksi fileetä vastakkain. 

Sekoita ruisjauhot, sokeri, suola ja pippuri. Pyörittele silakkapihvit jauhoissa ja paista kauniin ruskeiksi. 

Tarjoile silakkapihvit keitettyjen perunoiden tai ruisleivän kera. Kokeile myös hampurilaissämpylän välissä salaatin ja ranskankermanokareen kanssa.

Reseptin on laatinut

Dansukker