Sima kuivahiivalla - Dansukker

Sima kuivahiivalla

4–7 vrk
Perinteinen sima valmistuu tuorehiivan lisäksi myös helposti kuivahiivalla jääkaappilämpötilassa. Vappusiman valmistumiseen on hyvä varata viikko aikaa.
Sima kuivahiivalla
Arvioi: (146kpl)

Ainekset

  • 4 l vettä
  • 250 g Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
  • 250 g Dansukker Taloussokeria
  • 1–2 sitruunan mehu
  • vajaa 1 tl kuivahiivaa

Pullotukseen

  • Dansukker Taloussokeria
  • vaaleita tai tummia rusinoita

Kiehauta puolet vedestä isossa teräskattilassa. Nosta kattila levyltä ja sekoita sokerit joukkoon. Lisää sitruunamehu ja loput vedestä. Jäähdytä reilusti kädenlämpöiseksi (n. 40°C). Sekoita kuivahiiva tasaisesti joukkoon. Anna siman käydä huoneenlämmössä n. 1 vrk.

Pane puhtaisiin pulloihin teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Pullota sima, jätä ilmavara. Paine kasvaa käymisen jatkuessa, älä käytä liian tiukkaa korkkia. Siirrä pullot jääkaappiin. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan.

Jääkaapissa rusinat kohoavat pintaan noin kolmantena päivänä pullotuksesta, mutta maku paranee ja happo lisääntyy vielä ajan kanssa. Siman valmistukseen kannattaakin varata viikko aikaa.

Huom! Jos käytät siman pulloissa huoneenlämmössä, vähennä hiivan määrää.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;