Sima-Ellun syyssima

n. 4,5 l 1 vrk + n. 7 vrk
Sima maistuu ympäri vuoden! Syksyinen sima saa makua ja väriä karpaloista.
Sima-Ellun syyssima
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 4 l vettä
  • 250 g Dansukker Fariinisokeria
  • 250 g Dansukker Taloussokeria
  • 1–2 sitruunan mehu
  • 8 dl karpaloita tai 5 dl karpalomehua
  • 1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)

Pullotukseen

  • sokeria ja rusinoita

1. Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerit kattilaan. Sekoita ja anna sokerin liueta. Lisää loput vedestä sekä sitruunamehu ja karpalot tai karpalomehu. Kiehauta vielä kerran ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

2. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita nesteeseen. Anna käydä astiassa kelmun alla huoneenlämmössä noin 1 vuorokausi. Siivilöi karpalot pois ennen pullotusta, jos käytit kokonaisia karpaloita.

3. Pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon 1 teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Sulje pullo.

4. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä valmistumisaika on noin viikko, huoneenlämmössä noin 3 päivää. Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia.

5. Säilytä valmis sima viileässä ja nauti viikon kuluessa.

Vinkki!
Jos haluat tummempaa simaa, käytä yksinomaan Fariinisokeria (500 g).

Kuva: Andres Teiss

Viiden Tähden Sima-Suomi

Reseptin on laatinut

Dansukker