Sima, perinteinen

1 vrk + n. 7 vrk
Tee itse aitoa simaa! Tämä perinteisen vappusiman ohje on myös fariinisokeripussissa.
Sima, perinteinen
Arvioi: (715kpl)

Ainekset

  • 4 l vettä
  • 250 g Dansukker Fariinisokeria
  • 250 g Dansukker Taloussokeria
  • 1–2 sitruunan mehu
  • 1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)

Pullotukseen

  • sokeria, rusinoita

1. Kiehauta puolet vedestä isossa teräskattilassa. Nosta kattila levyltä ja sekoita sokerit joukkoon.

2. Lisää sitruunamehu ja loput vedestä, anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

3. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita joukkoon. Anna siman käydä huoneenlämmössä kannen tai liinan alla noin 1 vrk.

4. Pullota sima puhtaisiin pulloihin. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä (jääkaapissa) valmistumisaika on noin viikko, huoneenlämmössä noin 3 päivää.

Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia. 

5. Säilytä sima jääkaapissa ja käytä noin viikon kuluessa.


Vinkit!

Tuplaamalla ohjeen (käytä hiivaa 1/4 tl) saat riittävästi simaa suurelle vappuseurueelle!

Jos haluat tummempaa simaa, käytä yksinomaan Fariinisokeria (500 g).

Halutessasi enemmän sitruunan makua: käytä luomusitruunoita ja pese ne huolellisesti. Kuori keltainen kuoriosa ja lisää kuumaan veteen sokereiden kanssa. Siivilöi sima ennen pullotusta. 

Voit tehdän siman myös isoon astiaan (esim. ämpäri). Pane sokerit astian pohjalle ja kaada kuuma vesi päälle. Jatka reseptin mukaan. 

Katso video: Näin teet simaa!

Reseptin on laatinut

Dansukker