Siirapissa keitetyt päärynät

4 annosta 1 tunti
Siirapissa pehmeiksi keitetyt päärynät tarjotaan päärynäkonjakilla maustetun kermavaahdon kera.
Siirapissa keitetyt päärynät
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 4 päärynää
  • 1 1/2 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
  • 1 1/2 dl vettä
  • puolikkaan sitruunan kuori ja mehu
  • 1/2 dl pinjansiemeniä
  • 1 1/2 dl kuohukermaa
  • 1–2 rkl Xante-päärynäkonjakkia

Kuori ja halkaise päärynät ja poista siemenet. Kiehauta siirappi, vesi, sitruunamehu ja sitruunankuori pienessä kattilassa. Lisää päärynät ja hauduta kannen alla, kunnes päärynät ovat juuri ja juuri pehmenneet. Ota kattila liedeltä ja anna päärynöiden jäähtyä liemessä.

Paahda pinjansiemenet kuivalla paistinpannulla. Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi ja mausta päärynäkonjakilla. Aseta päärynät pikkulautasille ja koristele kermavaahdolla ja pinjansiemenillä.

Reseptin on laatinut

Dansukker