Sekahedelmäkeitto

8–10 annosta 45 minuuttia
Riisipuuron kanssa syödään perinteisesti sekahedelmäkeittoa, jota kutsutaan myös sekametelisopaksi.
Sekahedelmäkeitto
Arvioi: (12kpl)

Ainekset

  • 1 luomuappelsiini
  • 1 l vettä
  • 2 kanelitankoa
  • 1 ps (250 g) kuivattuja sekahedelmiä
  • 1 dl Dansukker Taloussokeria
  • 2 rkl Dansukker Tummaa siirappia
  • 2 ½–3 rkl perunajauhoja

Pese appelsiini ja leikkaa kuorimaveitsellä pari nauhaa keltaisesta kuoriosasta. Halkaise appelsiini ja purista puolikkaista mehut. Pane appelsiinikuorisuikaleet, mehu, vesi, kanelitangot, sekahedelmät, sokeri ja siirappi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa poreillen 15–30 minuuttia. Nosta sekahedelmät tarjoilukulhoon reikäkauhalla. Kaada liemi mittaan, lisää vettä sen verran että saat litran lientä ja kaada se takaisin kattilaan. Sekoita perunajauhot pieneen kylmävesitilkkaan ja valuta seos kuumaan liemeen koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedelle, kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla muutamia kertoja. Kaada saostunut liemi hedelmien päälle, ripottele pinnalle sokeria ja peitä kulho kelmulla tai kannella. Jäähdytä. Poista kanelitangot ja appelsiinikuorisuikaleet. Nauti puuron, jogurtin tai kermavaahdon kanssa.

Vinkki!
Kiisseliä tehdessäsi lisää perunajauhon määrä 4–5 ruokalusikalliseen.

Reseptin on laatinut

Dansukker