Savulohikakku

10 annosta 45 minuuttia + vetäytyminen
Näyttävästi koristeltu katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.
Savulohikakku
Arvioi: (37kpl)

Ainekset

  • 9–12 viipaletta vaaleaa paahtoleipää
  • 6–9 viipaletta tummaa vuokaleipää

Kostutus

  • n. 3 dl kasvis- tai kalalientä (vettä + ½ kasvis- tai kalaliemikuutio)

Täyte 1

  • 200 g yrttituorejuustoa
  • 200 g savustettua lohta
  • 1 tl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
  • ruohosipulia maun mukaan
  • limepippuria myllystä

Täyte 2

  • 200 g smetanaa tai ranskankermaa
  • 100 g katkarapuja
  • pala punaista paprikaa
  • tilliä maun mukaan

Pinnalle

  • 200 g smetanaa tai ranskankermaa
  • 100 g majoneesia tai tuorejuustoa
  • 100–200 g savustettua lohta tai katkarapuja
  • pala kurkkua
  • herneenversoja
  • muutama ananaskirsikka

Reunoille

  • ituja

Leikkaa leivistä reunat ja lado leivinpaperin päälle työlaudalle kolme tai neljä viipaletta vaaleaa paahtoleipää. Kostuta kasvis- tai kalaliemellä.

Valmista täytteet.

Laita yrttituorejuusto kulhoon ja hienonna joukkoon savulohi. Tarkista, ettei joukkoon mene ruotoja. Lisää muscovadosokeri, hienonnettua ruohosipulia ja limepippuria. Tarkista maku.

Sekoita toisessa kulhossa smetana tai ranskankerma, katkaravut, pala punaista paprikaa kuutioina ja hienonnettua tilliä. Tarkista maku.

Lado täytteet ja leivät kerroksittain siten, että kostutat ensin leipäkerrokset. Jätä päälle vaalea leipäkerros. Kääri kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Siisti reunat ja kumoa kakku tarjoiluvadille.

Sekoita smetana tai ranskankerma ja majoneesi tai tuorejuusto keskenään ja levitä kakun päälle ja reunoille. Koristele hienonnetulla savulohella tai katkaravuilla, pieneksi kuutioidulla kurkulla ja herneenversoilla sekä ananaskirsikoilla. Säilytä kylmässä tarjoiluhetkeen saakka.

Vinkki!
Voit valmistaa lihakakun samaan tapaan, mutta korvaa savustettu lohi vaikkapa palvikinkulla.

Käytä koristelussa mielikuvitustasi!

Reseptin on laatinut

Dansukker