Savukalasalaatti

20 minuuttia
Ruokaisaan salaattiin käytetään savustettua lohta, siikaa tai makrillia.
Savukalasalaatti
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 1 litra erilaisia salaatinlehtiä
  • 10 retiisiä
  • 1 punasipuli
  • 200 g vihreää parsaa
  • 2 kypsää avokadoa
  • 4 keitettyä kananmunaa
  • 300–400 g savukalaa, esim. lohta, siikaa tai makrillia

Kastike

  • 1 keltuainen
  • 1 puristettu valkosipulinkynsi
  • 1/2 maustemitallista suolaa
  • 1 maustemitallinen jauhettua mustapippuria
  • 2 tl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 dl rypsiöljyä

Huuhtele salaatit ja valuta kuiviksi. Huuhtele ja viipaloi retiisit. Kuori ja viipaloi sipuli. Pane parsat kevyesti suolattuun kiehuvaan veteen. Ota kattila liedeltä ja jätä parsat veteen 5–10 minuutiksi. Lohko kuoritut ja kivettömät avokadot. Puolita kananmunat. Paloittele perattu kala. Jaa kaikki salaatin ainekset lautasille tai tarjoilukulhoon. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada salaatin päälle tai tarjoa kastike erikseen.

Reseptin on laatinut

Dansukker