Samettinen kurpitsakeitto

4–6 annosta 45 minuuttia
Kurpitsasosekeitto on samettisen pehmeää.
Samettinen kurpitsakeitto
Arvioi: (25kpl)

Ainekset

  • 500 g kurpitsan ”lihaa” kuutioina
  • 1 sipuli paloiteltuna
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl currya
  • 2 tl Dansukker Fariinisokeria
  • 1 l vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • mustapippuria
  • 2 dl ruoka- tai kuohukermaa
  • 1 dl purjosilppua
  • ½ paprika suikaleina
  • 1 porkkana suikaleina

Kuori ja paloittele kurpitsa ja sipuli. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää curry ja fariinisokeri, kääntele hetki. Lisää joukkoon kurpitsakuutiot ja sipuli käännellen. Mittaa joukkoon vesi ja kasvisliemikuutio. Rouhi joukkoon mustapippuria. Anna kiehua hiljalleen parikymmentä minuuttia, kunnes kurpitsa on pehmennyt. Siivilöi neste talteen ja soseuta kurpitsa ja sipuli sauvasekoittimella. Lisää joukkoon kerma ja keitinliemi. Keitosta saa tulla melko löysää. Kuumenna.

Jaa keitto annoskulhoihin ja koristele purjolla, paprika- ja porkkanasuikaleilla.

Vinkki!
Tarjoa seuraksi halutessasi rapeita krutonkeja.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker