Salted Caramel - suolakinuskikastike - Dansukker

Salted Caramel

noin 3,5 dl 30 min + jäähtyminen 2 h
Salted Caramel sopii jäätelön ja jälkiruokien sekä leivonnaisten kastikkeeksi, dippikastikkeeksi, täytteisiin ja kuorrutteeksi. Herkkua myös sellaisenaan!
Salted Caramel
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 200 g Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 90 g voita
  • 2 dl kuohukermaa
  • suolaa

1. Mittaa sokeri paksupohjaiseen, laakeaan kattilaan ja sulata se miedolla lämmöllä tumman kultaiseksi nesteeksi.
2. Lisää huoneenlämpöinen pieneksi kuutioitu voi ja nosta hieman lieden lämpötilaa. Anna tekeytyä muutaman minuutin ajan.
3. Mittaa kuohukerma astiaan ja lämmitä sitä hetken ajan mikrossa tai kasarilla.
4. Kaada lämmin kerma ohuena nauhana sokeri-voiseokseen. Varo, seos kuohahtaa ja voi räiskyä ympäriinsä.
5. Anna seoksen kuplia rauhassa kahdesta kolmeen minuuttiin. Laske hieman lieden lämpötilaa.
6. Kaada seos puhtaaseen purkkiin tai kulhoon ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.
7. Karamellikastikkeen jäähdyttyä huoneenlämpöiseksi ripottele pinnalle suolaa ja nosta jääkaappiin.

Säilyy huoneenlämmössä noin vuorokauden ja jääkaapissa säilytettynä kaksi viikkoa.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;